【爸爸生日 前世情人首次送咩好?一份簡單禮物即可讓爸爸暖在心】

【爸爸生日 前世情人首次送咩好?一份簡單禮物即可讓爸爸暖在心】

Bloggers 專欄
By Cherry on 14 Feb 2018

上個月24號係晞晞爸爸既生日,一家人去咗海洋公園慶祝。為咗答謝爸爸成日分擔媽媽既工作,就想幫晞晞花少少心思送第一份生日禮物俾爸爸,但一歲小朋友又可以做啲咩呢?

我決定送手印畫俾晞晞爸爸!早前喺D.park 某間bb用品店搵到隻用水就洗得甩既顏料、質地比較杰身及有四種顏色,容易做到手印效果同方便清洗(這個對媽媽來講超級重要,這個只要用濕紙巾就可以抹掉手上顏料。

這款約$7x  (3歲以下需家長陪同使用)

IMG_5062

來來來一個超簡單既親子活動
登登登登 大概半小時完全乾透了

IMG_5050

晞晞爸爸,生日快樂

IMG_5051

Text & Photos : Cherry

【誠徵Bloggers!】想分享你的懷孕及育兒日常?請將投稿連同約40字個人簡介和近照一張,電郵到: [email protected],我們會幫你開設個人專欄,文章經編輯部潤飾後更有機會刊登在FB專頁,快點踴躍投稿吧!

我家中有一隻出世時臍帶繞頸兩圈的馬騮女-Hailiah 晞晞。曾全奶粉到回奶後決心再度泌乳到全母乳,喜歡分享母乳心得、育兒資訊、煮BB餐、幫BB扮靚影相買嘢...最愛ig&fb及身患分享症的八十後媽媽。IG ID: Hailiah27

Follow Instagram: mami.presslogic

Share to Facebook