【黃大仙放電好去處 同小朋友一齊玩Cosplay 】

【黃大仙放電好去處 同小朋友一齊玩Cosplay 】

Bloggers 專欄 · 親子好去處
By 貓町媽媽 on 16 Sep 2018

又到星期六,一家人出動去玩既時間,上星期同小火子去完鳳德公園,發現在一個蚊型商場翔盈里內, 有一間室內遊樂場準備開幕!

大家應該唔知我講緊邊,其實地址就係新光中心附近 (有$12店既商場)

今日有得玩啦,有小火子去玩下先!

Play2Learn

地址:黃大仙翔盈里

收費:分1hr/4hrs/全日

星期六/日: (1小時)$70 (1 大1細);

額外家長: $40 ; 按金: $100







我地就係玩左一個鐘,其實呢個都係小型既遊樂場,除左玩亦有提供playgroup,不過我地當然係為左玩啦!

室內遊樂場面積不大,主要分波波池/ 滑梯/ 彈床競技區域,同埋煮飯仔+角色扮演區。

因為新開關係,我地星期六下午都無咩人,所以玩得好鬆動!

波波池競技區無咩驚喜,但比小朋友放電係唔錯既,而且用色亦好夢幻!打卡一流!




至於煮飯仔+角色扮演區,首先吸引小火子既係釣魚區,

有部份魚被釣起時會發光,好得意!

而煮飯仔方面,有很多不同的食物,其中麵包既手感好真,仲有麵包既香味。

而收銀櫃位亦做得好迫真,讚!


至於仲有幾個小小既區域,有醫院及廚房等,可以扮醫生好得意呀!

不過要留意既就係每個空間都真的很小,只能容納一至兩位小朋友,如果場內多人的話,就要等待一下了。

收費方面,其實都算抵玩,雖然地方細細,但小火子釣魚都玩左好耐,

所以玩一個鐘有點意猶未盡,但四個鐘又太多,

如果將來有兩個鐘既選項就好啦~

而且在入場時,看到有字眼說,超時一分鐘也會當一個鐘計算,

所以在差不多夠鐘時,感覺超緊張的,

還好最後剛好沒有超時⋯⋯如果差不多夠鐘時會有溫馨提示就好啦!

但發現了多一個放電新去處也不錯!

==============================

Text & Photos:貓町媽媽

【誠徵Bloggers!】想分享你的懷孕及育兒日常?請將投稿連同約40字個人簡介和近照一張,電郵到: [email protected],我們會幫你開設個人專欄,文章經編輯部潤飾後更有機會刊登在FB專頁,快點踴躍投稿吧!

愛文字,愛貓,愛手作,成為媽媽都要繼續貪靚。 最愛與阿仔(小火子)發掘有趣好玩的事物,希望透過文字及相片記錄生活點滴。

Follow Instagram: mami.presslogic

Share to Facebook